når du skal anskaffe dig en kampfisk er der en masse man skal sørge for. her står det vigtigste.


først skal du anskaffe dig et akvarium.størrelsen afhænger af hvor mange du vil have. en fisk kan sagtens gå i et akvarium på 10-20 liter. men det er en helt anden sag hvis du skal holde flere. jeg anbefaler hvis man vælger at nøjes med an at bruge et akvarium på 20 liter da det vil betyde at du får en gladere fisk og at det vil garanteret også være flotere. hvis du vil holde flere skal du have et akvarium på mindst 54 liter og sørge for ikke at sætte to hanner sammen da de vil slå hindanden ihjel. man skal også huske at man ikke skal sætte en han og en hun sammen da hannen vil jagte hunnen hele tiden så hun til sidst vil dø af stress. så sørg for at sætte to eller flere hunner sammen med en han. jeg anbefaler højst tre hvis det er et akvarium på 54 liter da for mange vil blive for meget at lave for hannen og han vil dø af stress.

det næste du skal tænke på er planter og dekoration. jeg bruger flydeplanter da de bygger skurede i dem og godt kan lide at hvile sig i dem men ma nkan også buge nogle andre planter da de elsker at gemme sig. sørg for ikke at bruge plastikplanter da deres blade vil ødelægge hannens finner. jeg vil anbefale muslingeblomst som er en nem plante der vokser rimeligt hurtigt. til dekoration af akvariet skal man IKKE bruge de mange flotte dekorationer der ofte står i butikkerne da de har skarpe kanter der kan ødelægge hannens finner.jeg vil anbefale rødder og sten med bløde kanter. (kan købes i de fleste dyrehandler)

nu har du næsten alt det du skal bruge for at få en kampfisk og mangler bare de sidste småting som foder osv.  det faktisk ikke det helt letteste ved kampfisk da de kan være meget kræsne og kan finde på at spytte det ud igen hvis de ikke kan lide det. jeg vil anbefale flagefoder, frostfoder og levende foder. hold øje med om den spytter det ud igen. hvis den gør skal du prøve med noget andet foder. og hvis den ikke kan lide noget af det kan du blive ved med at fodre med det så vil den til sidst spise det.

 

 

nu håber jeg at du vil have det godt med din (dine) kampfisk.

 
rød hm.jpg
Lav din egen hjemmeside med mono.net